Bir Prof..Dr. bu hatayı yapabilir mi?

 Günlerdir, başvurmadığım yer kalmadı.

Kendim aşılı olsam da, hukuki açıdan, zorunlu aşı uygulamasına karşı çıkanlardanım.

Dün,bilimsel ünvanlarına güvenerek,Serhat FINDIK ve Fatma Kamiloğlu'nun aşağıdaki videosunu paylaştım.Zira, son derece vahim iddialarda bulunuyorlar!

Serhat Bey, o kadar ileri gidiyor ki, "Hukuki süreçlerde kendisini referans gösterebileceğimizi; davalara bilirkişi sıfatıyla katılabileceğini" izleyenlere ilan ediyor!Şimdi de, referans gösterilirse, neler olacağını görelim:

Konuyu biraz derinlemesine araştırınca, en azından, "o aşıların içinde Grafen Oksid" bulunduğu iddiasının, Internet'de çok basit bir aramayla erişilebilecek en az 2 sitede çürütüldüğünü gördüm:

https://www.reuters.com/article/factcheck-grapheneoxide-vaccine-idUSL1N2OZ14F
https://health-desk.org/articles/how-do-we-know-graphene-oxide-isn-t-used-in-covid-19-mrna-vaccines


Bu siteler de yalan söylüyor olabilir. Bilemiyoruz!
Fakat, iki bilim insanının, böyle iddialarda bulunurken, en azından Internet üzerinde, bizim gibi insanların bile yapabildiği bu araştırmayı yapmadan bu iddiada bulunması, düşünülemez. Eğer durum böyle ise,çok vahim!
Eğer bu yalanlamadan haberleri varsa ve savlarında diretiyorlarsa,neden bu sitelerin bahsi geçmedi?

Ayrıca, yine videoda bahsi geçen aşıların içeriklerinin hiçbir yerde bulunamadığını iddia ediyorlar. Fakat, verdiğim linklerde, aşıların içeriğinin görülebileceği en azından beş ayrı makaleye bağlantı da veriliyor. Biri FDA resmi sitesi:

https://www.fda.gov/media/144637/download

"...Each dose of the Moderna COVID-19 Vaccine contains the following ingredients: a total lipid content of 1.93 mg (SM-102, polyethylene glycol [PEG] 2000 dimyristoyl glycerol [DMG], cholesterol, and 1,2-distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine [DSPC]), 0.31 mg tromethamine, 1.18 mg tromethamine hydrochloride..."

Bu bulgularımız hakkındaki görüşlerini, tüm kamuya açık bir şekilde sormak ve eğer cevap alamazsak bunu açık bir şekilde kamuoyuna duyurmak hakkımız, hatta görevimizdir diye düşünüyorum.

Konuğunu, Grafen Oksid'den bahsetmeye "bir nevi zorlayan" sunucu Fatma Kamiloğlu'nun, siyasi bir kimliği var: Kendisi İyi Parti'de, "Stratejik iletişim danışmanı"! Ve aynen bu alanda, bir "Doçent Doktor" ünvanı taşıyor!

Nasıl olur da, "İletişim konusunda" doktora yapmış bir insan, tüm toplum sağlığını ilgilendiren, böylesine hassas bir konuda; benim bir kaç saatte yapabildiğim bir araştırmayı yapmadan, konuğunu "yönlendirircesine" bu soruyu sorar?

Videodaki beyanına göre, Türk Tabibler Birliği, Serhat FINDIK hakkında bir soruşturma başlatmış. Bir kaç saat içinde edindiğim kişisel izlenim, bu soruşturmanın çok yerinde olduğu yönündedir.

Ayrıca,Fatma Kamiloğlu'nun,yaptığının,masum bir hata bile olsa,iletişim alanında Doçent ünvanlı bir akademisyen için,en azından"kabul edilemez bir mesleki hata olduğunu"düşünüyor,kendisini,o videoyu ivedilikle silmeye;İyi Parti ve Nişantaşı Üniversitesi'ndeki görevlerinden istifaya davet ediyorum

Bu, "normal" bir hata değil. Hata olması da hayatın olağan akışına ters. Daha fazlası da var.

Söz konusu şahıs, videoda, din, Allah, kitap diyor. Pek çok siyasi ile görüşüyor. Fatih Erbakan, Twitter Sayfası'nda, bir fotoğrafla birlikte, 4 Eylül'de söz konusu şahıs tarafından "bilgilendirildiği" mesajını düşmüş! Sn. Erbakan, böyle "hatalar" yapan şahıslardan mı bilgi alıp memleketi yönetmeye talip oluyor? Memleketin sağlık politikalarını bunlar mı belirleyecek? Refah Partisi Gn. Başkan Yard. Prof. Dr. Doğan Aydal'ı da konu hakkında haberdar edip uyardım, cevap alamadım!

Sezgilerimi de kendime saklıyorum

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Visual proofs of Hohha Dynamic XOR Encryption Algorithm