Dilipak ve Ekibi ve bu sefer de Mahkeme Kararı uydurmuş!

 Ortalıkta dolanan bir başka dezenformasyon.Kaynak yine Dilipak!Bu sefer, işi büyütmüş,"Mahkeme kararı uydurmuş"!

https://www.5gvirusnews.com/yazarlar/devlet-organlari-tibbi-zorbalikla-ugrasmaz-h653.html

adresinde, Muammer KARABULUT imzası ile yer alan, Abdurrahman Dilipak'ın "bizim sitemiz" diye çeşitli mecralarda tanıttığı sitede yer alan haberde, Amerikan Yüksek Mahkemesi'nin aldığı bir karardan bahsediliyor! Fakat:

"Eğer yanlış anlamadıysam", 6 Ağustos'da, Indiana Üniversitesi'nin zorunlu Covid19 aşısı uygulamasını olumlayan bir Yerel Mahkeme Kararı'na karşı, Amerikan Yüksek Mahkemesi'nde "çok daha geniş talepler ile" açılan bir dava, 12 Ağustos'da reddedilmiş.

Fakat, bizim Türk "Kanaat önderleri" ve bunların sitelerine bakarsanız, 10 Ağustos'da, bu davaya ilişkin, davacılar tarafından verilen dilekçe, bir "karar metni"!
Böylesine büyük bir fütürsüzlük, nasıl yapılabilir? Acaba ben mi yanılıyorum diye, kendimden şüphe etmeye başladım!
Hangi ülke olursa olsun, bir mahkeme kararı "uydurmak" her ülkede suçtur! Hem de "büyük suçtur"!

Dilipak'ın sitesindeki haber:

https://lnkd.in/dF2g3WTe

Dilipak'ın sitesindeki haberde .pdf şeklinde verilen sözde "karar metni":

https://www.5gvirusnews.com/images/upload/ABD_yuksek_mahkeme_aYY_kararY_1.pdf

Bu "sözde karar metni"nin sonuç bölümünün orjinal metni:"Applying strict scrutiny, the Court should find Respondent’s vaccine mandate fails to advance a compelling government interest that is narrowly tailored to protect public health.".

Yani davacı, "sonuç olarak Mahkeme benim istediğim şu şu kararı almalıdır" diyor! Bu karar metni değil ki, davacı dilekçesi! Hemen altında da zaten, davacı, saygılarını sunmuş, adını vermiş:

"Respectfully submitted, s/ Gregory J. Glaser GREGORY J. GLASER".

ABD Yüksek Mahkeme'si Resmi Sitesi'nde, başvurunun safahatini gösteren sayfa(Başvurunun 12 Ağustos'da Yargıç Barrett tarafından reddedildiği yazılmış. Ben mi yanılıyorum? Hukuk bilgim ya da Hukuka ilişkin İngilizcem mi yetersiz? Artık gerçekten şüphedeyim)

https://www.supremecourt.gov/search.aspx?filename=/docket/docketfiles/html/public/21a15.html

Şimdi bu, yapılacak iş mi?

Bu haberi, Sayın Dilipak'ın Twitter Sayfası'nda gördüm. 900 bin takipçisine göndermiş. Bu 900 bin takipçi, bu haberi okumuş, retweet etmiş! İçlerinde bir sürü İngilizce bilen var! Kimse "bu işin aslı diye bakmamış?"

Dahası, metni Türkçe'ye tercüme edebilecek kadar İngilizce bilen yazar, bu metnin bir karar değil, davacı dilekçesi olduğunun nasıl olur da farkına varmaz? Böyle birşey mümkün olabilir mi?

Olacak iş değil ama, yazar, atladı diyelim!

Sayın Dilipak, 50 yıllık "yazar" ve "kanaat önderi": Nasıl olur da, kendisine verilen bu metni hiç kontrol etmeden 900 bin kişiye "okuyun" diye gönderir?

900 bin kişi nasıl bunu okur ya da okumaz ama, kontrol etmeden retweet eder?

Nereden tutulsa, elde kalan bir iş. Ve iyi niyetle açıklanması mümkün değil!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Visual proofs of Hohha Dynamic XOR Encryption Algorithm